De Veluwe… Rustgevend!

Wandelen en fietsen

Waar kun je beter ontspannen dan in de Veluwse bossen en op de heidevelden. Daar waar de leeuwerik prachtig zingt en de krekel zacht sjirpt.

Verken de bossen en heidevelden te voet of op de fiets. De paden zijn goed begaanbaar. De kans is groot dat u wild tegenkomt in de vorm van een edelhert, wild zwijn of vos. Na uw fiets of wandeltocht kunt u zelfs wild proeven in Restaurant ’t Edelhert.

De Veluwe, daar kom je tot rust!

Kasteel Staverden

Vlakbij Elspeet ligt het mooie landgoed Staverden met het bekende Kasteel Staverden. Het landgoed bestaat uit een landhuis, een koetshuis, een oranjerie, een pauwenverblijf met witte pauwen en een fraai aangelegd park.

Rondom het kasteel is van alles te zien. Mooie bossen met statige beukenbomen en varens op de grond. De stromende Staverdense beek waar af en toe een ijsvogel voorbij schiet. Prachtige oude boerderijen met kenmerkende luikjes. Ook op het landgoed kunt u zomaar een roedel edelherten tegenkomen.

Bij het kasteel is een brasserie waar u lekker kunt eten of drinken, nadat u in de bossen hebt gewandeld.

Koeien gewoon lekker in de weide

Op de Veluwe kom je het nog tegen. Koeien in de weide. Zo ook in Elspeet en op het landgoed Staverden. Een prachtig rustgevend gezicht…

Tussen de Veluwse graanvelden

Op de Veluwe is ’s zomers ook weer graan te vinden. De plaatselijke bakkerijen maken er hun heerlijke streekbrood van. Puur natuur en mooi om langs te fietsen en naderhand een lekker broodje te eten!